May

Okulumuz Matematik Öğretmeni Zafer ÇOPUR tarafından okul tanıtım broşürümüz hazırlandı.

Nis

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Plus Okul Eğitimi akreditasyonu kapsamında “2023-1-TR01-SCH-000163250” nolu projenin birinci akışı 13-19.04.2024 tarihleri arasında Strasbourg/Fransa’da gerçekleştirildi. Proje de okulumuzdan Fen Bil.Öğretmeni Aynur AKMAN ve 3 Öğrencimiz katıldı  . Proje kapsamında öğrencilerinin kültürlerarasılaşmasını ve uluslararasılaşmasını sağlamak, dört temel dil becerisini geliştirmek, özgüven duygusunu artırmak, çevre bilinci oluşturmak ve teknolojinin bilinçli kullanımı hakkında farkındalık yaratmak için faaliyetler düzenlendi.

Ev sahibi okulun ve katılımcı öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlamak amacıyla sportif faaliyetlerin yanında öğrencilerin birlikte derslere katılımı gerçekleşti. Yöresel mutfaktan ikramların yanı sıra teknolojinin bilinçli kullanımı ve Türk-İslam bilginleri sunusu paylaşıldı. Öğrencilerin dört temel dil becerisini kazandırmak üzere eğitimler yapıldı. Ebru sanatı ve Türk kültüründen kına gecesi etkinlikleri yapıldı. Bölgesel kültür gezileri gerçekleştirildi. Proje amacına uygun olarak tamamlandı.

Yapılan Etkinlikler

Okul tanıtımı yapıldı

Ebru yapıldı

Hacivat Karagöz gösterisi yapıldı

Mevlana tanıtımı yapıldı

Türk oyununuz mangala tanıtılır ve öğrencilerle karşılıklı oynatıldı

Ebru sanatı tanıtımı yapıldı ve etkinlik gerçekleştirildi

Öğrencilerle kına gecesi etkinliği gerçekleştirildi

Çocuklarla kuş boyama etkinlikleri gerçekleştirildi

Nis

Mrt

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Ulusal Ajansına 2021-2027 yılları arasında Erasmus+ programı kapsamında Okul Eğitimi alanında akredite olmak için başvuruda bulunmuştur. Başvuru, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulunmuş ve Erasmus+ Akredite Kurum onayı almıştır.

Bu yıl konsorsiyum üyeliğine hak kazanan okulumuz öğrencileri, öğretmenleri ve velileri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinasyonunda düzenlenen hareketlilik öncesi  pedagojik ve kültürel hazırlık toplantısına katıldılar. Okulumuzda öğretmenimiz Aynur AKMAN refakatinde 3 öğrenci ile birlikte

13-19.04.2024 tarihleri arasında Strazburg/Fransa’da öğrenci grup hareketliliğine katılacaktır. Bu kapsamda öğrencilerimiz hem farklı kültür ve coğrafyalarda okul deneyimi kazanacak hem de kültürel bilgilerini zenginleştireceklerdir.

Mrt